Dr. Dobrovitz Magdolna – Irodavezető ügyvéd

2

Hosszú, dilemmákkal teli időszakot követően jutottam arra a felismerésre, melyet előttem oly sokan megéltek már, hogy bizonyos koron felül nem az a fontos, mit mondanak az emberről, hanem, hogy ő mit tart saját magáról. Visszatekintve a szakmában eltöltött évekre és a munkára, ami már mögöttem van, azt gondolom mennyiségben is minőségben is megedződtem, a szívvel és a lélekkel pedig soha nem volt bajom.

Mi is az én igazságom ?

1990-ben,  az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem Cum laude minősítéssel.  Ügyvédjelöltként kezdtem a gyakorlatot a budapesti 24. sz. Ügyvédi Munkaközösségben. 1993-ban szakvizsgáztam és felvételt nyertem a Pest Megyei Ügyvédi Kamarába, melynek azóta is tagja vagyok. Először egyéni ügyvédként dolgoztam, majd 2001-ben megalapítottam Ügyvédi Irodámat. 1997-ben társasági szakjogászi, 2010-ben adójogi szakjogászi területen abszolváltam. 2010 – 2013 között német ingatlanfejlesztési tanulmányokat folytattam Stuttgartban (GER)  és az ingatlan fejlesztéshez szükséges német kisajátítási jogot tanulmányoztam a Tübingenben (GER).  Az elmúlt 25 évet – még a külföldi tanulmányaim alatt is – végigdolgoztam.

Alapvetően vállalati joggal és magánszemélyek vagyonjogi ügyeivel foglalkozom különös tekintettel kis- és középvállalkozási cégügyekre, társasági jogi ügyekre és ingatlanügyletekre. Speciális munkáim ingatlan fejlesztési és kisajátítási ügyek, részarány-kiadási ügyek, osztatlan közös tulajdonban álló termőföldingatlanokkal kapcsolatos ügyek.

Mivel alapvetően az ?építő? jogásznak tartom magam, az Ügyfelek ezt az oldalamat felismerve, számtalan esetben hívnak komplex projektekhez közreműködő jogásznak főképp ingatlan fejlesztési, vállalatépítési területeken.
Egészen szűk területen az agrárjog, azon belül is a földjog és az ahhoz kapcsolódó földjogi igazgatás világában érzem magam a leginkább otthon. Ezen a területen számtalan kolléga is a bizalmába fogadott és kérik egy-egy ügyben szakterületi közreműködésem.
Mindezt a munkaterhet nem lehetett és ma sem lehet elbírni társak nélkül, mely az irodában az állandóan visszatérő megbízókból, munkatársakból, külső szakértőkből, kollégákból álló csapatot jelenti, akikért nagyon hálás vagyok a múltból is és a jelenben is.

A legfőbb támogatóim azonban a családtagjaim, akik a feladatokat illetően folyamatos tréningben és kontroll alatt tartanak és biztosítják számomra az ügyvállalás körében a döntés szabadságát. Létezésem alapját és értelmét ők adják. A két világ között – ügyfelek és a család – kapaszkodom össze azon kevesekkel, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagyok és megajándékoztak barátságukkal.

Elkötelezett támogatója vagyok az ember élethosszig tartó fejlődésének, a szaktudáson és a szorgalmon alapuló tudás és az ebből származó eredmények elismerésének.

Ha nem dolgozom, akkor fotózni és újabban kerékpározni szeretek. Lelkes szurkolója vagyok a magyar lovassportnak.